Juodaanko kahvit ennenkuin aloitetaan?

Siinä hän on muiden tavallisten keskellä. Istuu minua vastapäätä lähes täynnä olevassa raitiovaunussa. Ympärillä ihmisiä päät painuksissa. Kukaan ei katso, eikä osa edes kuule. Kännykkä vasemmassa kädessä. Hänen päänsä ei ole painuksissa.

Raitiovaunu pysähtyy joka pysäkillä. Matkustajat vaihtuvat. Hänen määränpäänsä on pidemmällä.

En voi välttää kuulemasta. Hän on hyvin asian sisällä. Ymmärtää ongelman ja on selkeästi ratkaisija. Häneltä odotetaan ohjeita tai hyväksyntää. Mieleeni nousee mielikuva pidetystä esimiehestä. Nuoresta esimiehestä, johon luotetaan ja jolla on ratkaisu pulmaan kuin pulmaan. Esimiehestä, joka on erittäin sitoutunut työhönsä. Antaa sille kaikkensa.

Kanssa matkustajat kuulevat vain hänen osansa keskustelusta. Asiat ovat vielä hieman epäjärjestyksessä. Hän selaa vasemmassa kädessä olevan kännykkän tietoja puhelun ollessa auki. Löytää numeron ja soittaa siihen oikeassa kädessä olevasta kännykästä. Puhuu ystävällisesti samalla selaten tietoja vasemman käden kännykästä. Asiat tuntuvat olevan hyvässä järjestyksessä kännyköiden syövereissä.

Ihmisetkin alkavat olemaan järjestyksessä myös hänen työpaikallaan. Hän kiittää ystävällisesti ja lopettaa puhelut molemmista kännyköistä. Kirjoittaa oikessa kädessä olevaan kännykkään muistiinpanot. Selaa samalla vasemmassa olevan kännykän tietoja. Raitiovaunu on hänen toimistonsa. Hän on Tehokkuus.

On minun aikani poistua hänen ”toimistostaan”. Nousen ylös. Kaivan kännykän taskustani. Naputtelen viestin ”olen muutaman minuutin kuluttua siellä, juodaanko kahvit ennen kuin aloitetaan?”. Työkaverini vastaa ”jep, juodaan vaan”.